Olen Riitta ja haluan olla apunasi, kun mietit

  • yrityksesi kehittämistä
  • työllistymistä tavalla, jonka koet itsellesi sopivimmaksi
  • omaa hyvinvointiasi
  • tasapainoista elämää

Tämä blogi on syntynyt halusta auttaa oman kokemukseni kautta muita pienyrittäjiä sekä yrittämistä ja itsensä työllistämistä suunnittelevia. Halu jakaa ajatuksia hyvinvoinnista ja tasapainoisesta elämästä tuli mukaan omien tarpeideni kautta. Intohimo kirjoittamiseen ja halu toteuttaa pitkäaikainen haave tuottaa tekstiä olivat viimeinen kimmoke aloittamiselle.

Kuka minä olen

Olen kypsään aikuisikään ehtinyt keskisuomalainen nainen. Korvieni välissä asuu kuitenkin  pieni tyttö innostumisineen  ja epävarmuuksineen. Asun Pohjoisessa Keski- Suomessa Pihtiputaan Kärväskylällä.  Töiden vuoksi vietän paljon aikaa myös Jyväskylässä, jossa minulla on pieni vuokrakämppä.

Perheeseeni kuuluu mies ja kolme aikuista poikaa perheineen.  Yksi pojista asuu Keski-Suomessa ja kaksi kaukana Etelä-Suomessa. Etelä-Suomessa ovat myös kohta eskari-ikäinen pojanpoika ja päiväkodissa juuri aloittanut pojantytär. Heidän vuokseen olemme niin usein kuin mahdollista Etelä-Suomessa poikien perheissä tai sisareni luona.

Millä taustalla kirjoitan

Pitkäainen kokemukseni yrittäjyydestä ja yritystoiminnan kehittämisestä antavat kokemuspohjan teksteihini. Viimeiset 16 vuotta olen koulutusalan yrittäjänä auttanut omaa työllistymistään suunnittelevia sekä yritystoimintaa pohtivia ja käynnistäviä. Sitä ennen työskentelin lähes 10 vuotta kunnallisen elinkeinoyhtiön yritysneuvojana ja projektipäällikönä ja viimeiset vuodet toimitusjohtajana. Työuraani kuuluu myös lähes 10 vuoden rupeama kunnan matkailuasiamiehenä ja 5 vuoden pesti Matkailuyhdistyksen toiminnanjohtajana.

Kaupallinen korkeakoulututkinto ja sitä täydentävät yrittäjyyden eri aihealueita käsittelevät ammatti- ja erikoisammattitutkinnot sekä opettajan ja  näyttötutkintomestarin pätevyys tuovat kokemuksen rinnalle oman mausteensa.

Olen myös kokenut tilanteita, joissa on ollut edessä hyppy tuntemattomaan.  Olen lähtenyt opiskelemaan ja töihin kauas läheisistäni, olen sanonut itseni irti vakituisesta työpaikasta ja muuttanut työttömäksi sulhaseni ja hänen vanhempiensa kanssa samaan talouteen, olen kokenut lama-ajan aiheuttaman irtisanomisen kunnan virasta ja sanonut itseni irti hyvästä toimitusjohtajan pestistä aloittaakseni yrittäjänä.

Osassa hyppyjä muutos on ollut pakon sanelemaa, osassa olen halunnut toimia oman intohimoni, innostukseni ja  tavoitteideni ohjaamana. Koska aina on alkuvaiheen jälkeen löytynyt uusi pohja jalkojen alle, olen uskaltanut tehdä hyppyjä.

Oman hyvinvointini kanssa olen taistellut aina.  Tyytymättömyys omaan kehoon, lukuisat laihdutusyritykset ja  erilaiset kunnonkohotuskampanjat ala- ja ylämäkineen ovat olleet aina osa elämääni. Tyytymättömyys tällä saralla on heijastunut monelle elämän osa-alueelle.

Jälleen kerran koen olevani tilanteessa, jossa jonkinlainen hyppy on tarpeen. Nyt ei ole tarvetta hypätä  täyteen tuntemattomuuteen, mutta nykytilanteeseen on saatava muutosta. Eli tarttis tehdä jotakin.

Vaikka rakastan yrittäjyyttä, enkä vaihtaisi sitä muuhun, olen yrittäjyydessäni ajautunut pikkuhiljaa tilanteeseen, jossa työkeikkoja olisi hyvä olla lisää, tarjontaa kehitettävä, taloutta kohennettava ja omalle jaksamiselle tehtävä jotakin. Tulevan eläkeajan ja työn yhteensovittamistakin on pohdittava. Suurena haaveena on myös tilanne, jossa voisin osan ajasta asua Keski-Suomessa ja osan Etelä-Suomessa lähempänä lapsenlapsiamme.

Tämä blogi on yksi osa tätä muutosprosessia. Toivon, että se jossakin vaiheessa toisi myös vähän lisätuloja, jotka auttavat tavoitteeseen pääsemisessä.

Muutosprosessin ensimmäisen askeleen otin osallistumalla Life Coach-valmennukseen. Uskallus aloittaa tämän blogin kirjoittaminen on yksi tämän session tuloksista.

Mitä sinä hyödyt blogini lukemisesta

Kirjoitan blogiartikkeleita suurella sydämellä ja intohimolla. Haluan jakaa kanssasi uuden tiedon löytämisen riemun ja kantapään kautta opitut kokemukset. Haluan jakaa kanssasi aihealueisiin liittyvää tietoa, kokemusta ja omakohtaisia tuntemuksia.

Otan myös mukaan aiheisiin liittyviä asiantuntijavierailijoita, joilta saamme yhdessä ajankohtaista tietoa.  Toivon, että voin olla avuksi tilanteissa, joissa mietit  mm. yrityksesi kehittämistä, työllistymistä, oman hyvinvointisi kehittämistä ja tasapainoista elämää.

Liity postituslistalle

Liity postituslistalle

Saat tiedon sähköpostiisi, kun julkaisen uusia blogipäivityksiä

Kirjeen tilaus onnistui