Olen jämähtänyt paikoilleni, rahat eivät riitä, kunto on sohvaperunan luokkaa

JOTAKIN TARTTIS NYT TEHDÄ!

En ole varmastikaan ainoa, joka näitä asioita mietiskelee. Minä ainakin mietin ja  tämä tunne on vain voimistunut viime kuukausina.  Monta kertaa olen ajatellut, että pitäisi “istua alas” tuumailemaan ja tekemään suunnitelmia. Muut asiat ovat aina kuitenkin menneet edelle.

Viime vuonna opiskelijanani oli henkilö, joka oli valmistumassa LCF Coach- valmentajaksi. Kun kuuntelin hänen keskustelujaan ja kommenttejaan, oivalsin oikeastaan ensimmäisen kerran, että tarvitsen apua muutosprosessin käynnistämiseen ja että apu on tarjolla nenäni edessä.  Kun hän kertoi hakevansa opiskeluun liittyen asiakkaita, tarjouduin heti mukaan.

Henkilö, joka on auttanut ja valmentanut minua,  on jyväskyläläinen Minna Ahola.

Tämä artikkeli ei ole kaupallista yhteistyötä. Mainitsen valmentajan nimen halusta tukea Minnaa hänen tiellään mahdolliseen yrittäjyyteen. Kerron paikan, missä Minna opiskelee  ja kerron valmennuksesta, koska uskon, että joku muukin vastaavassa tilanteessa oleva voisi siitä hyötyä.

Minnaan palaan varmasti vielä jossakin toisessakin artikkelissa. Hänen oma muutosprosessinsa ja polkunsa kohti yrittäjyyttä on hyvä esimerkki, kun juttelemme esimerkiksi erilaisista keinoista työllistyä ja muista blogini teemoihin liittyvistä asioista.

Mitä Life Coach tarkoittaa

Minnan opiskelupaikan helsinkiläisen Valmentamon mukaan valmennus on eteenpäin vievä toimintamalli, joka auttaa valmennettavaa saavuttamaan tavoitteensa. Perusajatuksena on “ On helpompaa olla se kuka on, rakasta itseäsi, luota itseesi, elä onnellisena, nauti ihmissuhteista, ole hyvä itsellesi, ota rennosti, luovu turhasta, oivalla merkityksesi, löydä tehtäväsi, nauti mielenrauhasta, elä unelmaasi, tunne itsesi vapaaksi, elä hyvä elämä”.

Lisätietoa löydät mm. täältä.  Life Coach-valmentajia koulutetaan muissakin paikoissa

Miten Life Coach on auttanut minua

Lähdin mukaan avoimin mielin  Ennen ensimmäistä tapaamista vähän kaduttikin. Mietin, miksi minä nyt lähden avaamaan syvimpiä ajatuksiani henkilölle, joka äsken oli minun asiakkaani. Menetänkö kasvoni. Perääntyä ei kuitenkaan periaatteesta halunnut. Ajattelin, että näenpähän ainakin, minkälaisesta prosessista on kyse.

Tapasimme neljä kertaa ja hyvin pian tajusin, että tästähän on minulle oikeasti apua. Minna ei tarjonnut mitään valmiita ratkaisuja vaan laittoi minut miettimään asioita.  Oli pakko kaivella pääkoppaa ja miettiä, mikä minua innostaa ja kiinnostaa, mikä on sisäinen motivaationi, mitä ulkoisia motivaatiotekijöitä elämässäni on, mitä minä haluan, mikä on minun tavoitteeni. Missä on minun kipinäni.  Keskustelimme paljon myös siitä, kuinka vanhat uskomukset rajoittavat ajatuksiamme.

Nyt en voinut enää ajatella, että pitääpä joskus tuumailla. Sen aika oli tässä ja nyt. Kun keskustelimme innostuksen lähteistä, mainitsin kirjoittamisen. Ja siitä se sitten lähti.  Tein päätöksen, että toteutan monivuotisen haaveeni blogin kirjoittamisesta. Ilman tätä prosessia asia leijuisi edelleen ilmassa.

Koen ihan aidosti, että minulla on nyt tuumasta toimeen- tunne. Ja, että tuumailun kohteena ei ole vielä eläkkeen varaan heittäytyminen, vaikka sitä jo keväällä vakavasti pohdin.

Tapaamisten aikana oivalsin, etten voi viedä kaikkia muutoksia eteenpäin yhtenä rintamana. On haukattava kakusta pala kerrallaan. Muutostarpeet ja kehittämiskohteet on otettava työn alle yksi kerrallaan. Ja tehtävä jokaiselle oma suunnitelmansa. Huomasin selkeästi, että minun on tehtävä kaikista asioista oma suunnitelmansa aikatauluineen, jotta pääsen liikkeelle. Ja mietittävä, missä asioissa tarvitsen ulkopuolista apua.

Seuraavaksi haluan käynnistää työn oman jaksamiseni eteen. Olen jo ruvennut katselemaan  Jyväskylästä budjettiini sopivaa personal traineria ja salia. Sen rinnalla aion myös kiinnittää huomiota terveellisempään syömiseen.  Uusia palveluja mietin myös vuorollaan.

Koko ajan pidän myös mielessä perimmäisen tavoitteeni, johon muutosprosessin toivon tuovan uusia mahdollisuuksia.

. Haluan, että parin vuoden sisällä

  • Voin fyysisesti ja henkisesti paremmin
  • Minulla on sellaisia töitä, joita voin tehdä missä päin Suomea vaan, välillä ihmisten keskellä välillä omassa työtilassani istuen
  • Talous kestää pienen tukikohdan Etelä-Suomessa ja voin vapaa-ajalla olla joustavasti tekemissä lastenlasten ja muiden läheisteni kanssa
Liity postituslistalle

Liity postituslistalle

Saat tiedon sähköpostiisi, kun julkaisen uusia blogipäivityksiä

Kirjeen tilaus onnistui